भए प्रगट कृपाला दीन दयाला लिरिक्स bhaye pragat kripala deen dayala ram stuti lyrics in hindi
भए प्रगट कृपाला, दीनदयाला –
भए प्रगट कृपाला, दीनदयाला,
कौसल्या हितकारी।
हरषित महतारी, मुनि मन हारी,
अद्भुत रूप बिचारी
लोचन अभिरामा, तनु घनस्यामा,
निज आयुध भुजचारी।
भूषन बनमाला, नयन बिसाला,
सोभासिंधु खरारी
कह दुइ कर जोरी, अस्तुति तोरी,
केहि बिधि करूं अनंता।
माया गुन ग्यानातीत अमाना,
वेद पुरान भनंता।
करुना सुख सागर, सब गुन आगर,
जेहि गावहिं श्रुति संता।
सो मम हित लागी, जन अनुरागी,
भयउ प्रगट श्रीकंता।
ब्रह्मांड निकाया, निर्मित माया,
रोम रोम प्रति बेद कहै।
मम उर सो बासी, यह उपहासी,
सुनत धीर मति थिर न रहै।
उपजा जब ग्याना, प्रभु मुसुकाना,
चरित बहुत बिधि कीन्ह चहै।
कहि कथा सुहाई, मातु बुझाई,
जेहि प्रकार सुत प्रेम लहै।
माता पुनि बोली, सो मति डोली,
तजहु तात यह रूपा।
कीजै सिसुलीला, अति प्रियसीला,
यह सुख परम अनूपा।
सुनि बचन सुजाना, रोदन ठाना,
होइ बालक सुरभूपा।
यह चरित जे गावहिं, हरिपद पावहिं,
ते न परहिं भवकूपा।
भए प्रगट कृपाला, दीनदयाला,
कौसल्या हितकारी।
हरषित महतारी, मुनि मन हारी,
अद्भुत रूप बिचारी।
- बांके बिहारी की देख छटा मेरो मन है गयो लटा पटा भजन लिरिक्स
- एक तेरा भरोसा एक तेरा सहारा भजन लिरिक्स
- एक अर्ज मेरी सुनलो दिलदार हे कन्हैया भजन लिरिक्स
- मोहन से दिल क्यूँ लगाया है भजन लिरिक्स
- कभी फुर्सत हो तो जगदंबे निर्धन के घर भी आ जाना भजन लिरिक्स
- अब तो दीदार दिखा दे मैं तेरा हो चुका हूं भजन लिरिक्स
- रे संतो ! काल पकड़ ले जाई भजन लिरिक्स
- चिट्ठी ना कोई संदेश न जाने कौन सा वह देश भजन लिरिक्स
bhaye pragat kripala deen dayala ram stuti lyrics in hindi
bhe pragat krpaala, deenadayaala,
kausalya hitakaaree.
harashit mahataaree, muni man haaree,
adbhut roop bichaaree
lochan abhiraama, tanu ghanasyaama,
nij aayudh bhujachaaree.
bhooshan banamaala, nayan bisaala,
sobhaasindhu kharaaree
kah dui kar joree, astuti toree,
kehi bidhi karoon ananta.
maaya gun gyaanaateet amaana,
ved puraan bhananta.
karuna sukh saagar, sab gun aagar,
jehi gaavahin shruti santa.
so mam hit laagee, jan anuraagee,
bhayu pragat shreekanta.
brahmaand nikaaya, nirmit maaya,
rom rom prati bed kahai.
mam ur so baasee, yah upahaasee,
sunat dheer mati thir na rahai.
upaja jab gyaana, prabhu musukaana,
charit bahut bidhi keenh chahai.
kahi katha suhaee, maatu bujhaee,
jehi prakaar sut prem lahai.
maata puni bolee, so mati dolee,
tajahu taat yah roopa.
keejai sisuleela, ati priyaseela,
yah sukh param anoopa.
suni bachan sujaana, rodan thaana,
hoi baalak surabhoopa.
yah charit je gaavahin, haripad paavahin,
te na parahin bhavakoopa.
bhe pragat krpaala, deenadayaala,
kausalya hitakaaree.
harashit mahataaree, muni man haaree,
adbhut roop bichaaree.
भए प्रगट कृपाला दीन दयाला राम स्तुति लिरिक्स इन हिंदी
भए प्रगट कृपाला, दीनदयाला, कौसल्या हितकारी।
हरषित महतारी, मुनि मन हारी, अद्भुत रूप बिचारी
लोचन अभिरामा, तनु घनस्यामा, निज आयुध भुजचारी।
भूषन बनमाला, नयन बिसाला, सोभासिंधु खरारी
कह दुइ कर जोरी, अस्तुति तोरी, केहि बिधि करूं अनंता।
माया गुन ग्यानातीत अमाना, वेद पुरान भनंता।
करुना सुख सागर, सब गुन आगर, जेहि गावहिं श्रुति संता।
सो मम हित लागी, जन अनुरागी, भयउ प्रगट श्रीकंता।
ब्रह्मांड निकाया, निर्मित माया, रोम रोम प्रति बेद कहै।
मम उर सो बासी, यह उपहासी, सुनत धीर मति थिर न रहै।
उपजा जब ग्याना, प्रभु मुसुकाना, चरित बहुत बिधि कीन्ह चहै।
कहि कथा सुहाई, मातु बुझाई, जेहि प्रकार सुत प्रेम लहै।
माता पुनि बोली, सो मति डोली, तजहु तात यह रूपा।
कीजै सिसुलीला, अति प्रियसीला, यह सुख परम अनूपा।
सुनि बचन सुजाना, रोदन ठाना, होइ बालक सुरभूपा।
यह चरित जे गावहिं, हरिपद पावहिं, ते न परहिं भवकूपा।
भए प्रगट कृपाला, दीनदयाला, कौसल्या हितकारी।
हरषित महतारी, मुनि मन हारी, अद्भुत रूप बिचारी।
राजन जी महाराज के भजन video
भजन/Bhajan Title = भए प्रगट कृपाला, दीनदयाला
गायक/Singer = = राजन जी महाराज
Bhajan Text- भजन